Čo je to ten HOME STAGING?

Čo je to ten HOME STAGING?

Iste ste už o tom počuli. Prišlo to k nám zo zahraničia a ak to funguje v desiatkach krajín sveta, bolo by naivné si myslieť že práve na Slovensku to fungovať nebude. Funguje to!

 

A V ČOM SPOČÍVA TENTO "ZÁZRAK"?

V úplne jednoduchej veci. Urobiť predávaný tovar atraktívnejším. V tomto prípade byt či dom. Z rovnakého dôvodu vám v supermarkete nasvietia ovocie, pretože potom sa lepšie predáva, v autobazáre vyleštia auto, pretože potom sa lepšie predáva, žena sa do spoločnosti namaľuje, pretože sa potom lepšie ... je atraktívnejšia.

 

JE TO TROCHU VEDA

Profesionálny Home Staging nie je len to, že poupratujete, ako pred Vianocami. Je to presun nábytku, vymaľovanie, použitie dekorácií a mnoho ďalšieho. Ale poďme z toho nerobiť vedu a v prvom kroku si to trochu zjednoduš.

 

HOME Staging PO SLOVENSKY

Toto by mal vykonať spoločne majiteľ a maklér, aby sa lepšie predávalo: Samozrejme pred prehliadkou ale už aj pri fotografovaní zo záberu fotoaparátu odpracte všetko, čo sa dá nazvať neporiadkom alebo je to neusporiadané.

Ešte jednoduchšie. Predstavte si, ako by daná miestnosť vyzerala v obchodnom dome IKEA a tak priestor upravte. Žiadne topánky v predsieni, kabáty na vešiaku. Z kuchyne odstrániť voľne položený riad, utierky, z chladničky magnetky a podobne. V spálni ustlať, použiť prikrývky, dekoratívne vankúše, z nočných stolíkov odstrániť poháre, budíky, zubné protézy, ... V obývacej izbe naaranžovať vankúše, dať preč noviny, schovať všetky štyri ovládače atď.

V kúpeľni odstrániť šampóny, uteráky, zavesené šnúry na prádlo, vybrať deti z vane , ... V detskej izbe všetko urovnať tak, ako to musia urobiť deti pri vianočnom upratovaní. Proste poriadok, urovnané poličky, ustlať, zrovnať či úplne schovať hračky atď.

Okoliu rodinného domu treba povenovať obzvlášť zvýšenú pozornosť, nakoľko sa jedná o úplne prvý kontakt záujemcu s jeho potenciálne novým domovom a prvý dojem predáva najlepšie. Pokosený trávnik, upravený záhon, odložené náradie atď..

Tesne pred obhliadkou sa odporúča celý byt dôkladne vyvetrať, ak máte doma psíka, pošlite s ním v priebehu obhliadky niekoho na prechádzku. Taktiež je dôležité mať interiér nehnuteľnosti dobre nasvietený, aby byt či dom nepôsobili ponuro.

To, čo nehnuteľnosť predáva, je z veľkej časti cielene vytvorená príjemná atmosféra. Nebojme sa pri obhliadke zapáliť sviečku v obývačke, postaviť vázu s kvetmi, aj vôňa čerstvo zaliatej kávy má svoje čaro evokujúce teplo domova.

 

ČO JE CIEĽOM?

Aby bol tovar atraktívny. Ako ovocie v supermarkete, auto v bazáre či nehnuteľnosť na fotkách a videu v inzercii na internete. A samozrejme pri osobnej prehliadke. Pretože atraktívny tovar sa naozaj lepšie predáva. A profesionálny maklér toto vie, vie a pozná. Je dobré si od takého profesionála nechať poradiť.

Milan Šiška, RSc.
Autor: Milan Šiška, RSc.

V oblasti realít pracujem už od roku 1998.

Špecializujem sa na Banskú Bystricu a okolie, bežne však realizujem predaje nehnuteľností aj v iných regiónoch slovenska.

Práca realitného makléra si vyžaduje neustále vzdelávanie sa a sledovanie nových trendov doma aj v zahraničí a ich následnú aplikáciu do praxe s cieľom poskytnúť klientom čo najkvalitnejšie realitné služby.

Profesionálne fotografie, videoprehliadky, 3D sken, homestaging, písanie článkov, ponuka cez moderné technológie a sociálne siete, aukcie, to je len krátky súpis činností dnešného realitného makléra. Okrem toho musí byť realiťák aj dobrým psychológom, právnikom, finančným konzultantom, obchodným manažérom, reklamným mágom, architektom, stavbárom, záhradníkom, atd..

Ja som okrem toho aj manželom, otcom a starým otcom.

Za každým predajom, či prenájmom nehnuteľnosti, sa skrýva niekoľko ľudských príbehov. A to je dôvod, prečo by nikto nemal tak dôležitý životný krok podceňovať. 

Na týchto stránkach nájdete okrem mojej aktuálnej ponuky aj články a realitné tipy, pomocou ktorých máte možnosť získať hlbší pohľad do sveta realít. A až nastane čas, kedy sa budete rozhodovať o predaji, kúpe či prenájme, budete o pár dobrých krokov pred ostatnými.

Máte nejaké otázky? Neváhajte ma kontaktovať. Rád sa s Vami stretnem aj osobne nezáväzne pri dobrej káve.

Milan Š.

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie